MÖTESPLATS

Göteborg är en fantastisk och unik stad med otrolig kulturell mångfald – men den utnyttjas för dåligt. När det är svårt för människor att träffas minskar förståelsen och fördomarna ökar. Det är just det Cirkus Unik vill motverka på olika sätt. Se vår historik!

 

Cirkus är ett underbart verktyg för att sammanföra människor från olika stadsdelar. Vi vill göra det möjligt för både barn och vuxna med olika bakgrund att umgås.

 

Hos Cirkus Unik kan alla mötas, med likheter och olikheter. Det är just blandningen av människor som gör Göteborg till en unik stad.

FAMILJETRÄFFAR

Vi skapar nya kontakter, möten och gemenskap. Hos Cirkus Unik kan alla mötas, med likheter och olikheter. Det är just blandningen av människor som gör Göteborg till en unik stad!

 

Med gemenskap kan vi skapa nya kontakter och möten. Mötesplats 2017 är därför en workshop-träff med vuxna och barn från olika stadsdelar. Under en förmiddag, fikar vi och gör trevliga saker tillsammans. Vi använder cirkus, lekar och andra aktiviteter för att göra denna förmiddag spännande och rolig!

LÄS MER

GEMENSAM SHOW

Höstterminen avslutas med en gemensam show där alla får vara med och uppträda!

 

Vårt mål är att skapa en plattform för möte som kan överbrygga socioekonomiska och kulturella skillnader. Barn från hela staden kan skapa och inspireras tillsammans!

LÄS MER

CIRKUSAVSLUTNINGAR

Vårterminens två stora avslutningsevent samlade cirkusintresserade barn från hela Göteborg i Biskopsgården och Cirkusstafett avslutning i Frölunda Kulturhus. Detta är två stora satsningar med inkluderingssyfte där alla barn som tränar cirkus från olika skolor får träffas. Vi firar denna gemenskap!

LÄS MER

2018

2017

2016

 • UNIVERSELLT SPRÅK

  Cirkusen är ett språk som alla kan tala.

   

  För den som inte har svenska språket med sig är cirkusen en väg till träning, samarbete och glädje med andra.

 • MÅNGFALD

  För att samarbeta i en cirkusföreställning krävs olika sorters människor. Långa, korta, starka, smidiga, envisa och glada.

   

  Hos Cirkus Unik tränar barn med alla möjliga bakgrunder och förmågor – alla behövs och alla är välkomna.

 • SAMMA MÖJLIGHET FÖR ALLA

  Cirkus Unik söker aktivt upp barn som av olika anledningar har svårt att hitta oss.

   

  Det kan till exempel röra sig om familjer som nyss kommit till Sverige från ett annat land. För dessa barn kan cirkusskolan bli en dörr in i samhället och till nya vänner som de inte skulle ha träffat annars.

 • VI FÖR SAMMAN FÖRÄLDRARNA

  På våra cirkusträffar möts föräldrar som skulle ha svårt att träffas annars. De bor i olika stadsdelar, har olika sysslor på dagarna och skilda nätverk.

   

  För dem blir Cirkus Unik en mötesplats som är svår att hitta på andra håll.

PARTNERS

Angered - Frölunda - Norra Hisingen - Västra Hisingen - Västra Göteborg - Östra Göteborg

Hisingen - Västra Göteborg -