TV4 NYHETSMORGON

Cirkus Unik bjöds in till TV4 Nyhetsmorgonen för att berätta om Reach for Changepriset och hur cirkus kan vara ett underbart verktyg för barns utveckling och integration.

SVT- SHOW STADEN 2016

I Cirkus Uniks avslutande show 2016 visar barnen upp sina färdigheter, de jonglerar, bygger pyramider och skapar en föreställning tillsammans.

LÄS HELA INTERVJUN

SVT - REACH FOR CHANGE 2015

Från SVT:

"Fint pris från Reach for Change till Cirkus Unik som samlar barn från hela Göteborg med målet att öka barnens självförtroende och överbrygga sociala barriärer."

HELA INTERVJUN PÅ SVT

FILTER

Cirkusen tog Jailton Carneiro ur favelan. Nu vill han minska segregationen i Göteborg.

GP SHOW STADEN

I Cirkus Uniks avslutande Show 2016 får barnen lära sig jonglera, bygga pyramider och att samarbeta.

LÄS HELA INTERVJUN

GP HÖSTLOV

I Cirkus Uniks höstlovs-workshop får barnen lära sig jonglera, bygga pyramider och att samarbeta.

LÄS HELA INTERVJUN

SVERIGES RADIO P4

Cirkus Unik pratar om cirkus som integrationsverktyg på Sveriges Radio P4

 

"Vi ser att det finns en otrolig kulturell mångfald i Göteborg isolerad i olika stadsdelar. Det finns få möjligheter för barn, men också för vuxna att träffas och det minskar förståelse och ökar fördomar” säger Elin.

HELA INTERVJUN PÅ P4

JOURNALISTHÖGSKOLAN

"Det finns en plats för alla inom cirkus. Det är viktigt att det inte är någon konkurrens!" Joel från journalisthögskolan i Göteborg berättar lite mer om Elins och Jailtons bakgrund och verksamhet i Göteborg

REACH FOR CHANGE KAMPANJ

"Jag flyger!! Den här känslan när de väl kommer fram och gör saker som de inte tänkt att de skulle kunna göra, det bygger så mycket. Jag är övertygad att de tar den känslan vidare till skolan och till sin familj och ännu längre!" Elin Lütke

SOCIAL POLITIK

Som cirkus, fast utan djuren och tältet. Så beskrivs nycirkus. Möt cirkusartist­erna som kom på att nycirkus borde fungera som integrationsverktyg för både barn och föräldrar.

LÄS HELA INTERVJUN