Välkommen till en unik cirkusskola!

CIRKUSSKOLA

Vi kan lära dig att våga mer än du tror!

På Cirkus Uniks cirkusskola får du som är mellan sju och tolv år lära dig många olika cirkustekniker. Vi fokuserar på barnens självkänsla, glädje och samarbete.

 

Hos Cirkus Unik tränar över 250 barn i 9 olika stadsdelar i Göteborg. Här kan alla mötas, med sina likheter och olikheter.

LÄMNA ANMÄLNINGAR

SJÄLVKÄNSLA OCH GRUPPSAMARBETE

Vi får barnen att våga mer än de trodde, både på egen hand och i grupp. Självkänslan ökar när man känner att man duger som man är. Vi visar att det är bra med olikheter och att var och en har sin tid för att utvecklas.

 

Hos oss tränar alla barn utifrån sina egna förutsättningar, oavsett bakgrund och tidigare erfarenheter.

 

Nycirkus är en blandning av kultur och idrott – och vi tar det bästa av båda: Vi erbjuder kreativitet, fantasi och en konkurrensfri träning.

 

Det finns en plats för alla inom cirkus!

SÄKER TRÄNING

Cirkusträning är allsidig och lekfull. Hos oss utvecklar barnen koordination, styrka och smidighet – och har roligt under tiden.

 

När vi tränar med barnen sätter vi säkerheten främst. Det gäller vår utrustning och vår personliga närvaro, men också att alla barn får lära sig rätt teknik från början.

 

Cirkustekniker:

 

  • Luftakrobatik: rep, tyg, trapets och ring
  • Akrobatik: pyramider, övningar på madrass och trampolin
  • Jonglering: Boll, diabolo, flowerstick, poi och tallrik.

VAD FÖRÄLDRAR SÄGER

Fotograf: Ines Sebalj och Linn Bergbrant

HELA GÖTEBORGS CIRKUS!

Våra cirkusskolor finns i nio stadsdelar: Angered, Centrum,Frölunda, Lundby, Majorna, Norra Hisingen, Västra Göteborg, Västra Hisingen och Östra Göteborg.

 

Barn mellan sju och tolv år är varmt välkomna.

Cirkus Unik vill hjälpa till att göra Göteborg till en lite mer jämlik stad. Därför söker vi själva upp barn med begränsade förutsättningar – barn som av olika anledningar inte har tillgång till alla sociala nätverk eller som ännu inte pratar svenska, till exempel barn som nyss kommit hit från andra länder.

 

Just nu tar vi emot ansökningar till våra cirkusskolor i Centrum, Majorna och i Lundby.

ANMÄL DIG

8 STADSDELAR I GÖTEBORG

ANTAL BARN HÖSTEN 2018

267

BARN

21

GRUPPER

8

STADSDELAR

26

BARN

FRÖLUNDA

2 Grupper

52

BARN

MAJORNA

4 Grupper

72

BARN

VÄSTRA GÖTEBORG

6 Grupper

13

BARN

LUNDBY

1 Grupp

26

BARN

ANGERED

2 Grupper

26

BARN

VÄSTRA HISINGEN

2 Grupper

26

BARN

NORRA HISINGEN

2 Grupper

26

BARN

ÖSTRA GÖTEBORG

2 Grupper

CIRKUSSTAFETT

Cirkusstafett är Cirkus Uniks nya spännande satsning tillsammans med Skapande Skola Västra Göteborg under skoltid i samarbete med idrottslärare. Projektet uppfattas som en tripod:

 

  1. En klass i årskurs 4 i fem utvalda skolor kommer att få möjligheten att lära sig cirkustekniker.
  2. Processen kommer att filmas och eleverna tillsammans med filmaren skapar en film som visas som inspiration i nästa skola- därav namnet Cirkusstafett.
  3. Alla idrottslärare i området kommer att inbjudas till en fortbildning där Cirkus Unik kommer dela med sig av olika teoretiska och praktiska verktyg för att stimulera gruppsamarbete utan konkurrens.

 

Alla barnen träffades den 8e juni för den Stora Avslutningen

STAFETT AVSLUTNING

UPPDATERAS, Kommer snart.

Cirkusstafett skapande skola - Västra Göteborg 2017/2018

Önneredsskolan

Långedragsskolan

Ängåsskolan

Kannebäcksskolan

Vättnedalsskolan - Kommer snart!

CIRKUS FÖR BARN MED FUNKTIONSVARIATIONER

Alla barn är unika!! Cirkus Unik har under VT 2017 haft möjligheten att få arbeta med barn med funktionsvariationer som tex koncentrations- och språksvårigheter i en Göteborgsskola. Vi har sett barnen göra enorma framsteg på bara ett par lektioner och både skolledning och föräldrar har bett om förnyat samarbete. Vi är glada över att i samarbete med Kulturskolan fortsätter framöver.

 

Dessa barn har mycket svårt att närvara vid den ordinarie idrottsundervisningen. Komplicerade regler och långa genomgångar är svårt och leder inte sällan till känsla av utanförskap, konflikter, missförstånd och kommunikationsproblem.

Nycirkus har för dem inneburit en ny och friare träning där varje barn har hittat sin plats där de gjort stora framsteg med ökad självkänsla och bättre gruppsamarbete som resultat. Nycirkus är ett universellt språk som alla förstår och kan “tala” vilket är en stor lättnad för barn med språksvårigheter.

 

I cirkusen behöver man ej konkurrera med andra; varje barn utvecklas i sin egen takt med glädje och med bara sig själv som måttstock. Alla barn är unika!!

PARTNERS

Angered - Frölunda - Norra Hisingen - Västra Hisingen - Västra Göteborg - Östra Göteborg